امروزه بیشتر افراد تمایل خاصی به قرار دادن نشانه ها و نمادهایی از طبیعت را در دکوراسیون منزل خود نشان می دهند. در بیشتر موارد استفاده ازکفپوش های چوبی (همچون پارکت لمینت) انتخاب اول این افراد است چون کفپوش های چوبی با رنگ، جنس و طرح هایی که دارند می توانند نماینده مناسبی از این جهت در دکوراسیون منزل باشند. گذشته از این با طیف گسترده ای که در تنوع رنگ و جنس وجود دارد گزینه های بسیار زیادی برای انتخاب هست که با هر سلیقه ای سازگار می باشد. در نتیجه روز به روز بر تعداد طرفداران این نوع کف پوش ها اضافه می شود.
در صورتی که در کنار خرید پارکت لمینت، از سایر امکانات جهت تزئین هر چه بیشتر و زیباتر خانه بهره ببرید، می توانید به بهترین نحو ممکن فضای خانه را تزئین کنید. برای مثال استفاده از کاغذ دیواری هایی در رنگ های هماهنگ با پارکت و زیبا در خانه استفاده کنید و یا با استفاده از قرنیز و متعلقات، این امکان را دارید تا به راحتی فضای خالی بین دیوار و آخرین ردیف تایل های پارکت لمینت را پر کرده و علاوه بر آن با ترکیب رنگ های زیبای بوجود آمده، جذابیت فضای اتاق های خانه را دو چندان کنید.
برای اینکه انتخابی هوشمندانه تر و بهتر داشته باشیدباید به این نکته توجه کنید که کفپوش ها در کل به دو دسته تقسیم می شوند : دسته اول کفپوش هایی هستند که از مقاومت و کیفیت ساخت ایده آلی بهره مندند و معمولا از آنها برای پوشش کف اتاق خواب، اتاق پذیرایی، نشیمن و … استفاده می شود و در مجموع انتخاب بسیار مناسبی هستند. این نوع کفپوش ها جهت استفاده در مکان هایی که با آب و رطوبت سر و کار ندارند مناسب هستند. دسته دیگر کفپوش هایی با گرید بالاتر هستند که در مقابل آب و رطوبت نیز از مقاومت زیادی برخوردارند، این مدل کفپوش ها هم معمولا انتخاب مناسبی برای آشپزخانه و بخش هایی از خانه هستند که بیشتر در معرض رطوبت هستند.
مشکلی که امروزه در کشورمان با آن روبرو هستیم عوارض ناشی از استفاده از سنگ و سرامیک میباشد که به علت سرمایی که از طریق کف پا به بدن منتقل میگردد باعث عوارضی چون کمردرد و پا درد میشود و البته مشکل تنها این نیست و سالانه صدها نفر به دلیل سر خوردن بر روی سنگ و سرامیک روانه بیمارستانها میشوند و رسیدن به این نتایج مستلزم نگاهی به گذشته خودمان و اطرافیان است.
پارکت امروزه با توجه به قیمت مناسب و سرعت اجرای بسیار بالا، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است که به تدریج جای موکت و سرامیک را کاملا میگیرد و اگر بخواهیم آنها را از نظر قیمت مقایسه نماییم پارکت تقریبا با سرامیکها و موکتها برابری میکند.
در مقایسه پارکت با موکت طبق آمار منتشر شده توسط مؤسسات شستشوی فرش و موکت در ایالات متحده، بیش از یک سوم وزن موکت را گرد و خاک و غبار ته نشین شده در لابلای پرز و تار و پود آن تشکیل میدهد. تصور کنید تنفس دائمی در چنین فضایی چقدر میتواند مضر باشد .
پارکت از جنس چوب است و بدیهی است که استقامت آن در برابر ضربه و رطوبت از سرامیک خیلی کمتر است و به همین علت شرایط نگهداری خاصی را میطلبد. اما در کنار این امر دارای مزایایی است که انتخاب آن را تشریح میکند. به عنوان مثال خاصیت عایقی آن در برابر صدا و گرما بسیار بالاتر از سرامیک است. این امر موجب میشود تا در فصل زمستان با قرار گرفتن پا بر روی آن احساس سردی به بدن منتقل نشود. از دیگر مزایای آن نرمتر بودن آن است که برای بازی کودکان مناسب تر است و نیز هنگام برخورد اشیاء احتمال شکستن آن را کاهش میدهد.
سبک بودن پارکت لمینت، تنوع در رنگ بندی و طرح، قیمتهای مختلف و متناسب آن با هر بودجه و سلیقهای و مهمتر از همه این موارد صرفه جویی در زمان و سرعت در نصب، این محصول را به عنوان یکی از اصلیترین انتخابها برای پوشش کف قرار میدهدضد خش بودن، نسوز بودن روکش نهایی و نظافت راحت پارکت را میتوان یکی دیگر از مزایای استفاده از این پوشش زیبا نام برد. علاوه بر این، طرحها و رنگهای متنوع آن موجب میشود، هر سلیقه ای آن را انتخاب کند.
تفاوت بین کفپوش و پارکت در این است که کفپوش از جنس PVC است و یا به عبارتی پلاستیکی میباشد و از امتیازات آن قابل شستشو بودن آن است، اما پارکت از جنس چوب میباشد.کفپوشهای پی وی سی از موادی به نام پلی ونیل کلراید تشکیل شدهاند که به عنوان متریال اصلی و یک لایه دکوراتیو که نمایی کاملا مشابه چوب طبیعی و پارکت را دارد و یک لایه محافظ که بر روی آن کشیده شده است.
ظاهر کفپوش پی وی سی کاملا شبیه پارکت بوده و فرق آنچنانی با هم ندارند تفاوت اصلی آنها در متریال آن است و مقاومتشان به علت لایه محافظ شیشهای لمینیت ضد خشی است که بر روی پارکت کشیده شده است.نصب کفپوش نسبت به پارکت زمان بیشتری میبرد، کفپوشها را معمولا در فضاهای اداری و تجاری استفاده میکنند که نیاز به شستشوی مداوم است. در منازل مسکونی معمولا فقط در آشپزخانه ها و راه پله ها که احتمال ریزش آب همواره وجود دارد نصب میشود، ولی پارکت معمولا برای کف حال پذیرایی و اتاق ها و راه پله ها مورد استفاده قرار میگیرد.
از نظر قیمت، کفپوش از پارکت ارزانتر است اما به دلیل گرانتر بودن هزینه نصب و زیرسازی، نهایتا قیمت تمام شده کفپوش و پارکت بسیار به هم نزدیک است.از نظر ظاهر و ابعاد، کفپوش تایل و پارکت تقریبا به یک اندازه هستند. به هر صورت پارکت چون از جنس چوب است راه رفتن روی آن احساس بهتری را به انسان میدهد. پارکت به صورت کلیک نصب می شود اما کفپوش نیاز به چسب دارد.البته با توجه به این نکته که کفپوش پس از نصب، قابلیت کندن و نصب مجدد در فضایی دیگر را ندارد و همچنین از نظر زیبایی نسبت به پارکت در رده پایینتری قرار دارد.
از مهمترین ویژگیهای کفپوش PVC، ضد آب بودن آن است. کفپوش علاوه بر دوام بالا، خاصیت ارتجاعی خوبی نیز دارد. این پوششها همانند پارکت، عایق حرارتی هستند و کف اتاق را در تابستان خنک و در زمستان گرم نگه میدارند و اشیای بلوری و چینی نیز در برخورد با آنها به راحتی شکسته نمیشوند .
در توضیح بیشتر در رابطه با کف پوش های PVc باید اضافه کرد : واژه پی وی سی معمولا واژه هایی مانند درب، پنجره و لوله را در ذهن تداعی می کنند، اما باید توجه داشته باشید این ماده بسیار ارزشمند می تواند به عنوان کف پوش و پوششی مناسب برای فضاهایی که با آنها سر و کار دارید نیز استفاده شود.
کف پوش PVC مخفف واژه ی Polyvinyl Chloride می باشد که در اصل ماده تشکیل دهنده آن بوده و با نام کف پوش وینیل نیز شناخته می شود. این کف پوش به نسبت، ارزان تر است و هم به صورت تایل و هم به شکل ورقه برای مصارف مسکونی و تجاری موجود است.
فنّاوری های جدید در سال های اخیر عملکرد وینیل را بهبود بخشیده است؛ به خصوص در زمینه مقاومت در برابر پارگی و خط و خش. کف پوش پی وی سی به دلیل مقاومت بالا، نگهداری آسان و ضد رطوبت بودن نسبت به بسیاری از مصالح دیگر برای استفاده در آشپزخانه ها و حمام های مسکونی، مراکز بهداشتی درمانی و مکان های تجاری و فروشگاهی بسیار پرطرفدار است.
پارکت و کفپوش هر دو نیاز به زیرسازی دارند و کف نباید پستی و بلندی داشته باشد و باید کاملاً پاک و عاری از بقایای گچ کاری و تکه سیمانهای خشک شده و بقایای بتونه، رنگ و روغن و ... باشد به طوری که کف باید کاملا مانند آیینه صاف و یکدست شود. این کار توسط نصاب و یا گچ کار ماهر انجام میشود و بسته به میزان زیرسازی، هزینه آن جداگانه دریافت میگردد. قبل از نصب پارکت باید از سیمان و گچ برای زیرسازی کف استفاده شود.
عایق کاری کف، پیش از ریختن کف بتنی یا نصب موزاییک، یکی از اساسیترین عوامل برای تضمین ایمنی و پایداری مادام العمر این کفپوش زیباست. این اقدام مهم سبب میشود که جلوی انتقال انواع رطوبتهای جانبی و عارضی به طرف چوب سد شود و بدین ترتیب اثرات مخرب آن برای همیشه خنثی شود.
پس از پاکسازی کف، بر روی سطح زیر پارکت، لایهای از فوم پهن میشود. سپس نصاب، قطعههای پارکت را کنار هم قرار داده و آنها را به هم متصل مینماید. در صورتی که کف فعلی شما سرامیک بوده و کاملا تراز باشد و فرورفتگی یا برآمدگی مشخصی نداشته باشد هیچ نیازی به زیرسازی نیست و یک لایه فوم پهن شده و روی آن ستهای پارکت به هم کلیک میشوند.
اتصال پارکتها توسط شیارهای تعبیه شده در چهار طرف آن صورت میگیرد، به طوری که شیار پارکت درون قطعه کناریاش جای گرفته و به اصطلاح کلیک میشود. نکته جالب این است که برای نصب پارکت از چسب استفاده نمیشود و هر گاه نیاز به تعویض قطعهای از پارکت باشد، میتوان قطعات را جدا نموده و قطعه مورد نظر را تعویض کرد.
پارکت را در محلی که میخواهید اجرا شود، حداقل به مدت 48 ساعت قرار دهید و علت این کار، هم دما شدن پارکت با محیط میباشد.برای دورتادور کار نیاز به ابزاری دارید که فاصله بین پارکت و دیوار (درز انقباض و انبساط) را که حدود یک سانتیمتر میباشد را پوشش دهد که بهترین ابزار قرنیز میباشد و برای بعضی از قسمتها که ارتفاع قرنیز برای آن مناسب نیست از ابرازهای دیگر مانند اسکوتیا و میت استفاده میگردد.
البته برای کسانی که میخواهند قرنیز سنگی دیوار را جدا نکنند از ابراز اسکوتیا استفاده میشود.برای پوشاندن قرنیزهای سنگی میتوان از برچسب های روکش قرنیز با رنگ دلخواه خود استفاده نمایید و سپس از ابراز اسکوتیا برای کنارهها استفاده نمود. رنگ قرنیز را متناسب با رنگ پارکت انتخاب نمایید و یا متضاد و تیرهتر از پارکت نصب شود.
لمینت یا لمینیت در واقع از جنس چوب فرآوری شده است. (HDF) یا الیاف چوب فشرده بوده و به دلیل این که طبیعی نیست، بسیاری از مشکلات چوب طبیعی مثل حساسیت به آب و رطوبت، برخورد اشیای تیز، نیاز به لاک خوردن و صدمه زدن به کف اصلی در آن حل شده است.
نحوه نصب آن به صورت کلیکی می باشد ؛ به این معنی که قفل شدن شیارهایی با نام نری و مادگی در یکدیگر سبب نصب لمینت می شود. از مزایای لمینت نسبت به دیگر کف پوش ها می توان به عایق بودن، مقرون به صرفه بودن، سرعت در اجرا و مقاومت بالای آن اشاره کرد. این نوع کف پوش در بازار به پارکت لمینت نیز مشهور است.
بیشتر ما تصور می کنیم ترمووود فقط چوب نمای ساختمان است، اما بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که این نوع چوب در هر قسمت معماری و دکوراسیون داخلی منزل یا فضای زندگی شما می تواند به کاررود. ترمووود درواقع همان چوب است که در دماهای بالا گرما داده شده و سپس سرد می شود و این فرآیند به بالا رفتن مقاومت چوب کمک وافری می کند.
پس از این فرآیند، چوب درمقابل سرما، گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات و هرگونه تغییر شکل در محیط های بیرونی و داخلی، مقاوم می شود. به دلیل چنین خاصیتی از این نوع چوب اغلب به عنوان کف پوش فضاهای بیرونی استفاده می شود.
برای اطلاع از سایر خدمات و محصولات ما سایر مقالات سایت را مطالعه بفرمایید و با نظرات خود ما را در ارائه ی هرچه بهتر خدمات یاری دهید.